Parenting in the Digital Age

Parenting in the Digital Age

Ora de Net Incepe Acasa

Ora de Net incepe acasa

Content online pozitiv - Parinti

Parenting in era digitala

Parenting in era digitala

Parenting in era digitala

Sistemul PEGI de clasificare a jocurilor pe vârste

Sistemul PEGI

Cum sa iti protejezi copilul pe net

Scut Orade de Net

Brosura Ora de Net

Brosura Ora de Net

Soluții de control parental

Bitdefender

Bitdefender

Modulul de Asistență Parentală, prezent în produsele de securitate Bitdefender Total Security 2016 și Bitdefender Total Internet 2016, blochează conținutul neadecvat, restricționează navigarea, aplicația Facebook, jocurile online și toate celelalte activități ce se pot desfășura pe internet între anumite ore și notifică părintele atunci când copilul încearcă să nu îi respecte regulile.

De asemenea, funcția monitorizează zonele restricționate și informează în momentul în care copilul accesează o zonă nepermisă inclusiv prin intermediul unei aplicații Android. Modulul Bitdefender le permite, de asemenea, să primească rapoarte detaliate referitoare la comentarii, postări, fotografii și principalele zone de interes ale copiilor.

Mai multe informații despre Asistența Parentală Bitdefender sunt disponibile aici: https://www.bitdefender.ro/support/configurarea-modulului-de-control-parental-501.html

Kaspersky

Kaspersky – Safe Kids

Soluția multiplatformă Kaspersky Safe Kids a fost creată pentru a te ajuta să ai grijă de copilul tău, nu doar în viața reală, ci și în cea virtuală. Kaspersky Safe Kids este un produs freemium: cele mai multe dintre funcționalitățile sale sunt oferite gratuit, iar cele premium sunt disponibile contra cost.

Cum se poate folosi Kaspersky Safe Kids?

Pentru a folosi această soluție, trebuie să te înregistrezi pe My Kaspersky portal, să creezi un profil pentru copil și să descarci aplicația pentru platforma cerută (sau să o instalezi pe dispozitivul folosit de copil, din App Store). Soluția este disponibilă pentru sistemele de operare Windows, Mac, Android și iOS.

Din contul My Kaspersky, poți inclusiv să creezi reguli personalizate ale soluției de protecție.

Ce poate face soluția Kaspersky Safe Kids?

Poți monitoriza cât timp foloseste copilul dispozitivele, ce aplicații instalează, paginile pe care le vizualizează, locul în care se află și lista de contacte:

 • Utilizarea dispozitivului. Copiii pierd adesea noțiunea timpului atunci când se joacă pe un dispozitiv. Safe Kids îți dă posibilitatea să specifici durata maximă de folosire a acestuia sau să selectezi anumite intervale orare, din anumite zile, când copilul are voie să intre pe Internet. Opțiunea de time management poate fi configurată astfel încât să blocheze dispozitivul atunci când a fost depășită limita de timp (acest lucru nu este posibil pentru dispozitivele cu iOS) sau programul poate informa copilul că este timpul să se opreasca, fără să-i blocheze accesul.
 • Activitatea web. Safe Kids îți oferă posibilitatea de a filtra site-urile după categorie – de exemplu, cele cu conținut pentru adulți, limbaj obscen sau informații despre droguri. De asemenea, site-urile nedorite pot fi excluse din rezultatele căutărilor pe motoare populare cum sunt Google, Yahoo sau Bing. În funcție de alegerea ta, aplicații sau pagini potențial periculoase pot fi blocate imediat, sau copilul poate fi avertizat că nu este recomandat să le deschidă.
 • Utilizarea aplicațiilor. Cu Safe Kids, ai posibilitatea să restricționezi aplicațiile pe care un copil le poate instala sau deschide, în funcție de vârsta și de categoria lor (de exemplu, jocuri, magazine online, divertisment etc.). De asemenea, poți să specifici cât timp are voie copilul să petreacă într-o anumită aplicație. Posibilitatea de a restricționa folosirea unei aplicații după categorie este disponibilă doar pentru dispozitivele cu sisteme Windows, Mac OS X și Android.
 • Activitatea pe Facebook – În contul My Kaspersky, poți vedea un rezumat al activității copilului pe Facebook – modificări în numărul de prieteni și postările sale publice. O astfel de supraveghere este utilă pentru a observa imediat potențiale semne că un copil are probleme cu cei de vârsta lui.
 • Apeluri și SMS-uri. O opțiune suplimentară pentru dispozitivele pe bază de Android sunt statisticile despre persoanele de la care copilul primește apeluri sau SMS-uri (pentru a nu încălca dreptul la intimitate, textul mesajelor nu este afișat). Soluția îți permite și să selectezi anumite persoane, din setări – de exemplu, cunoștințe suspecte. Dacă una dintre aceste persoane încearcă să contacteze copilul, primești o notificare.
 • Localizare. Această caracteristică îți permite să fii la curent cu locul în care se află copilul tău în acel moment și să stabilești un perimetru în care te aștepți că se va afla în anumite perioade. Dacă cel mic părăsește perimetrul stabilit, ești anunțat. Această caracteristică este disponibilă numai pentru Android și iOS, atunci când GPS-ul este activat și dispozitivul este conectat la Internet.

În plus, în cazul în care copilul se confruntă cu o amenințare, primești un email și/sau un mesaj de tip push-notification (dacă versiunea parentală a Safe Kids este instalată pe dispozitivul tău). În My Kaspersky, poți vedea și statistici detaliate sau în rezumat privind activitatea online a copilului – pe zile, săptămânal și lunar.

Informația primită prin intermediul Safe Kids îți dă posibilitatea să corectezi anumite greșeli pe care le observi sau să intervii la momentul potrivit pentru a-ți proteja copilul.

Mai multe informații despre Kaspersky Safe Kids sunt disponibile aici.

Orange Content Lock

Orange Content Lock

Cu Orange Content Lock este foarte uşor să îţi protejezi copilul chiar şi pe net, pentru că poţi monitoriza şi filtra conţinutul la care are el acces de pe telefon sau tabletă. Astfel, vei fi mai bine pregătit pentru a îndruma primii paşi ai copilului tău în mediul online. Serviciul este disponibil pentru telefoanele cu Android, prin aplicaţia cu acelaşi nume.

Ce poţi face cu Orange Content Lock?

 • Monitorizezi şi filtrezi apeluri, SMS-uri, funcţii ale telefonului şi pagini de internet
  Cu această funcţie poţi monitoriza şi bloca anumite contacte din agenda telefonului, aplicaţii sau pagini web, asigurând navigarea pe internet în deplină siguranţă. Acestea sunt luate în considerare în 20 de minute de la modificare. Momentan, poţi monitoriza doar activitatea din browserul implicit Android şi browserul Chrome. De asemenea, poţi alege blocarea instalării altor browsere pe telefon sau tabletă.
 • Supraveghezi activitatea pe Facebook
  Vei fi la curent cu orice, de la cereri noi de adăugare prieteni, comentarii, poze şi filmuleţe, la modificări asupra setărilor de confidenţialitate.
 • Primeşti rapoarte şi alerte
 • Setezi intervale de timp pentru accesul la internet
  Prin această funcţionalitate stabileşti intervalele orare în care copilul tău poate naviga pe internet.

Pentru a folosi serviciul:

 • Activează oferta Junior care îţi oferă acces la acest serviciu sau opţiunea Orange Content Lock (1,5 euro/lună cu TVA) pe numărul copilului tău de aici
 • Creează-ţi un cont online Orange, pe care îl vei folosi pentru instalarea în aplicaţie şi logarea pe site-ul orangesecurity.bitdefender.ro, unde poţi face setările pentru accesarea internetului
 • Instalează aplicaţia Orange Content Lock pe smartphone-ul sau tableta cu Android a copilului tău din Google Play sau direct de pe qr.orange.ro/contentlock
 • Asociază telefonul copilului din contul online Orange, pentru a vizualiza toate rapoartele şi a crea reguli de blocare, dacă nu ai introdus numele si vârsta lui la instalarea aplicaţiei.

Pentru a instala aplicaţia pe telefonul copilului:

 • Acceptă termenii şi condiţiile de utilizare
 • Introdu numele de utilizator şi parola contului tău online Orange
 • Introdu numele şi vârsta copilului tău
 • Acceptă activarea funcţiei de administrator pentru a împiedica ştergerea neautorizată a aplicaţiei
 • Acceptă monitorizarea browserului, blocând accesul la alte browsere în afara celui implicit Android şi Chrome
 • Apasă finalizare, pentru a putea folosi aplicaţia

În cazul în care nu ai activat abonamentul Junior sau opţiunea dedicată, poţi testa gratuit aplicaţia, timp de 30 de zile. După 30 de zile, pentru a beneficia de toate funcţiile aplicaţiei, trebuie să activezi oferta Junior sau opţiunea dedicată, altfel vei putea folosi doar următoarele funcţii, gratuit:

 • Monitorizare pagini web, SMS şi apeluri
 • Supravegherea paginilor pe care copiii le accesează sau încearcă să le acceseze
 • Monitorizarea cuvintelor şi a sintagmelor de căutare pe care le aleg

Mai multe informații despre Orange Content Lock sunt disponibile la orange.ro/aplicatii/content-lock