Ora de net este un program european unic în România care promovează siguranţa pe Internet pentru copii și adolescenți.

Pentru a ne atinge scopul:


  • Organizăm activităţi de formare si ateliere pe teme legate de siguranţa online adresate copiilor, părinților, profesorilor şi specialiştilor
  • Oferim consiliere - la ctrl_Ajutor poți să pui orice întrebare legată de internet sau folosirea tehnologiei profilor noştri de net.
  • Oferim o linie de raportare - la esc_ABUZ poți să raportezi conţinutul ilegal întâlnit pe paginile web româneşti și să ajuți la construirea unui Internet mai sigur.

Derulăm proiectul în România încă din 2008 sub numele Sigur.info, iar din 2016 am devenit Ora de Net! În acest timp peste 260.000 de copii și 76.000 de părinţi și profesori au beneficiat de informare sau consiliere și mai mult de 6400 de sesizări au fost făcute pe liniile specializate.Cu ce ne mândrim?

Suntem membri în reţelele internaţionale Insafe şi Inhope, cele mai mari coaliţii care luptă pentru un Internet mai sigur la nivel mondial.

Am lansat primul Ghid de siguranţă online în mediul şcolar din România, asumat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice și distribuit către 5700 de cadre didactice.

Peste 4000 de tineri şi cadre didactice s-au implicat în programul de voluntariat Ora de Net în cei 8 ani de activitate

De-a lungul anilor am colaborat cu peste 2000 de instituţii de învăţământ din România

Am organizat anual școli de vară în care au participat peste 200 de copii din România și alte 11 țări europene, aceștia devenind ambasadori ai siguranței pe Internet.

Am implementat 3 proiecte naţionale adresate copiilor cu deficienţă de auz şi de vedere pe teme conexe folosirii noilor tehnologii

Ne-am alăturat mişcării globale No Hate Speech şi derulăm periodic proiecte şi campanii pe această temă

188 de specialişti* au participat la cursuri de formare pe tema “Protecţia copiilor în mediul online” şi au devenit Formatori Ora de Net în judeţele de provenienţă, proiectul devenind astfel reprezentat în toate judeţele ţării

*din cadrul Inspectoratelor Şcolare judeţene, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educațională şi din cadrul Departamentului de Prevenire al Poliţiei Române.


Despre Salvati CopiiiEchipa

Parteneri

MECT MCTI ANPDC IGPR ANCOM ANISP ANITP Orange Cosmote UPC Livigent Microsoft Kasperski BitDefender Toti pentru unu FundatiaOrange ECDL Facultatea de Sociologie Music Channel
Salvati Copiii

Copyright © 2016 Ora de net

Salvati Copiii - Uniunea Europeana

Copyright © 2016 Ora de net