În contextul actual, al răspândirii virusul Covid-19, linia de consiliere ctrl_AJUTOR este disponibilă telefonic de Luni – Vineri,
între orele 9:00 – 13:00, la numărul 0740 992 176 (număr cu tarif normal). Contactează-ne


Ora de net este un program european unic în România care promovează utilizarea Internetului de către copii și adolescenți într-un mod creativ, util şi sigur.

Pentru a ne atinge scopul:


  • Coordonăm o amplă reţea de voluntari - cadre didactice şi specialişti care lucrează cu copiii – care implementează activităţi educaţionale la nivel naţional
  • Organizăm activităţi de formare și dezvoltăm resurse educaţionale  adresate părinților, profesorilor şi specialiştilor
  • Oferim consiliere - la ctrl_AJUTOR poți să pui orice întrebare legată de internet sau folosirea tehnologiei profilor noştri de net.
  • Oferim o linie de raportare - la esc_ABUZ poți să raportezi conţinutul ilegal întâlnit pe paginile web româneşti și să ajuți la construirea unui Internet mai sigur.

Derulăm proiectul în România încă din 2008 sub numele Sigur.info, iar din 2016 am devenit Ora de Net! În acest timp peste 399.000 de copii și 100.000 de părinţi și profesori au fost implicați direct în activități educaționale, 7.000 de copii au beneficiat de informare și consiliere și mai mult de 6.400 de sesizări au fost făcute prin linia specializată de raportare.Cu ce ne mândrim?

Suntem membri în reţelele internaţionale Insafe şi Inhope, cele mai mari coaliţii care promovează principiile cetăţeniei digitale la nivel mondial şi contribuie la dezvoltarea unui Internet util şi sigur pentru copii.

Am lansat primul Ghid de siguranţă online în mediul şcolar din România, asumat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice și recomandat ca resursă educaţională în reţeaua de şcoli din România.

10.000 de tineri şi cadre didactice s-au implicat în programul de voluntariat Ora de Net în cei zece ani de activitate. 

De-a lungul anilor am colaborat cu peste 3.600 de instituţii de învăţământ din România. 

260 de specialişti* din toate județele României au participat la cursuri de formare pe tema “Protecţia copiilor în mediul online” şi au devenit Formatori Ora de Net în judeţele de provenienţă. La rândul lor, aceștia au organizat activități de informare pentru 25.000 de părinți, cadre didactice și alți specialiști. 

*din cadrul Inspectoratelor Şcolare judeţene, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educațională şi din cadrul Departamentului de Prevenire al Poliţiei Române.

Dezvoltăm primul curs acreditat adresat cadrelor didactice referitor la folosirea creativă, utilă şi sigură a Internetului, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Casele Corpului Didactic.

Am organizat școli de vară la care au participat peste 200 de copii din România și alte 11 țări europene, aceștia devenind ambasadori ai siguranței pe Internet. 

Am implementat 3 proiecte naţionale adresate copiilor cu deficienţă de auz şi de vedere pe teme conexe folosirii noilor tehnologii.


Despre Salvati CopiiiEchipa

Parteneri

MECT MCTI ANPDC IGPR ANCOM ANISP ANITP Orange Huawei Cosmote UPC Livigent Microsoft Kasperski BitDefender Toti pentru unu FundatiaOrange ECDL Facultatea de Sociologie Music Channel
Salvati Copiii

Copyright © 2016 Ora de net

Salvati Copiii - Uniunea Europeana

Copyright © 2016 Ora de net