Ora de net este un program european unic în România care promovează utilizarea Internetului de către copii și adolescenți într-un mod creativ, util şi sigur.

Pentru a ne atinge scopul:


  • Coordonăm o amplă reţea de voluntari - cadre didactice şi specialişti care lucrează cu copiii – care implementează activităţi educaţionale la nivel naţional
  • Organizăm activităţi de formare și dezvoltăm resurse educaţionale  adresate părinților, profesorilor şi specialiştilor
  • Oferim consiliere - la ctrl_AJUTOR poți să pui orice întrebare legată de internet sau folosirea tehnologiei profilor noştri de net.
  • Oferim o linie de raportare - la esc_ABUZ poți să raportezi conţinutul ilegal întâlnit pe paginile web româneşti și să ajuți la construirea unui Internet mai sigur.

Derulăm proiectul în România încă din 2008 sub numele Sigur.info, iar din 2016 am devenit Ora de Net! În acest timp peste 360.000 de copii și 95.000 de părinţi și profesori au beneficiat de informare sau consiliere și mai mult de 8000 de sesizări au fost făcute pe liniile specializate.Cu ce ne mândrim?

Suntem membri în reţelele internaţionale Insafe şi Inhope, cele mai mari coaliţii care promovează principiile cetăţeniei digitale la nivel mondial şi contribuie la dezvoltarea unui Internet util şi sigur pentru copii.

Am lansat primul Ghid de siguranţă online în mediul şcolar din România, asumat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice și recomandat ca resursă educaţională în reţeaua de şcoli din România.

Peste 5000 de tineri şi cadre didactice s-au implicat în programul de voluntariat Ora de Net în cei 8 ani de activitate.

De-a lungul anilor am colaborat cu peste 2600 de instituţii de învăţământ din România.

Am organizat școli de vară la care au participat peste 200 de copii din România și alte 11 țări europene, aceștia devenind ambasadori ai siguranței pe Internet. 

Am implementat 3 proiecte naţionale adresate copiilor cu deficienţă de auz şi de vedere pe teme conexe folosirii noilor tehnologii pentru dezvoltarea abilităţilor de articulare verbală corectă şi socializare cu tineri fără deficienţe.

Ne-am alăturat mişcării globale No Hate Speech şi derulăm periodic proiecte şi campanii pe această temă.

188 de specialişti* au participat la cursuri de formare pe tema “Protecţia copiilor în mediul online” şi au devenit Formatori Ora de Net în judeţele de provenienţă, proiectul devenind astfel reprezentat în toate judeţele ţării.

*din cadrul Inspectoratelor Şcolare judeţene, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educațională şi din cadrul Departamentului de Prevenire al Poliţiei Române.


Despre Salvati CopiiiEchipa

Parteneri

MECT MCTI ANPDC IGPR ANCOM ANISP ANITP Orange Cosmote UPC Livigent Microsoft Kasperski BitDefender Toti pentru unu FundatiaOrange ECDL Facultatea de Sociologie Music Channel
Salvati Copiii

Copyright © 2016 Ora de net

Salvati Copiii - Uniunea Europeana

Copyright © 2016 Ora de net