Alătură-te echipei Ora de net și hai cu noi în școli să fim profi la cea mai faină oră din programa elevilor!
Caută cel mai apropiat Centru de Voluntariat "Ora de net" din țară și află mai jos ce înseamnă să fii prof de net.  • Legendă:
  • Cluburi de voluntariat Ora de Net
  • Instituții de învățământ certificate eSafety

De ce să fii prof de net?

Devii voluntar Salvaţi Copiii, una dintre cele mai importante organizaţii care promovează drepturile copiilor, activă în peste 120 de ţări.
Devii voluntar Ora de net în urma unei pregătiri cu coordonatorii proiectului în România. Te implici în programul Safer Internet implementat în peste 30 de ţări europene.
Contribui la educaţia din România alături de o echipă premiată în cadrul Galei Naţionale a Voluntariatului pentru cel bun proiect educaţional de voluntariat.
Susții prezentări, moderezi activităţi şi stai de vorbă cu copii, adolescenţi, profesori sau părinţi: tu alegi cu care te simți cel mai în largul tău să comunici despre mediul online..
Primești contractul de voluntariat care atestă participarea ta în proiecte educaţionale şi adeverinţe nominale care vor fi un plus la CV-ul tău.
Intri într-o comunitate cu peste 2000 de voluntari activi - elevi, cadre didactice, psihologi, asistenţi sociali - din toate judeţele ţării și înveți de la profesioniști în domeniul educației.
Experimentezi într-un cadru sigur cum este să faci parte dintr-o echipă unită, proactivă, organizată, dornică de evoluţie, care înţelege misiunea pe care o are în comunitatea sa şi îşi gestionează eficient voluntarii, timpul şi restul resurselor.
Devii un model în comunitatea ta: vei reprezenta imaginea profului Ora de net în şcolile şi grădiniţele din oraş, în locuri publice la diverse evenimente, în faţa instituţiilor locale, la radio şi TV.
Ai șansa să participi la Şcolile de vară Ora de net: cei mai activi voluntari se întâlnesc cu alţi tineri din ţări europene implicaţi în proiectul Safer Internet.

Ce o să predăm împreună?

Internetul este un prieten de bază și nu un dușman de temut dacă este folosit cu atenție. Alegerea de a te informa este la un email distanţă CLRL_AJUTOR (Link).
Adaptarea la noile tehnologii —înțelegerea modului în care ne dezvoltăm şi comunicăm în era digitală ne ajută să profităm la maxim de această extraordinară resursă.
Oportunităţile oferite şi facilitate de mediul online – Internetul a devenit un instrument esenţial pentru informare, relaxare, dezvoltare, participare şi promovare.
Potenţialele pericole ale folosirii noilor tehnologii — cunoașterea riscurilor asociate este cel mai important pas în evitarea lor.
Imaginea pe care ne-o creăm în mediul online – fiecare conectare şi interacţiune pe care o avem în mediul virtual lasă urme care pot avea asupra noastră efecte de care merită să fim conștienți.

Cum lucrăm împreună?

Fie că eşti din cele 13 oraşe puse deja pe harta voluntariatului Ora de net, fie că eşti din orice alt colţ al ţării, aşteptăm să ne scrii un mesaj prin care să ne transmiţi interesul tău de a deveni prof pentru Ora de net.

În calitate de voluntar Ora de net vei susține activități educaționale pe tema siguranței online pentru copii și adolescenți, prezentări sau conferințe pentru părinți și cadre didactice, mese rotunde cu autorități și instituții locale și altele, în funcţie de experienţa, interesele şi abilităţile tale. Noi îţi furnizăm informaţiile relevante, temele şi metodele de lucru iar tu alegi ceea ce ţi se potriveşte.

Suntem o echipă naţională numeroasă şi este important să ştim ce facem în fiecare oraş pentru a învaţa unii de la ceilalţi. Aşadar, în maxim o săptămână de la activitate, voluntarii fac un raport pe platforma de voluntariat Ora de net. Durează 5 minute şi vei avea nevoie de liste de prezenţă şi fotografii de la activitate.

Dacă te implici pe o perioadă mai mare de timp şi raportezi activităţile, vei primi pe mail un document justificativ care atestă implicarea ta în acest proiect european. Adeverinţele sunt diferite în funcție de numărul și calitatea activităților raportate pe platformă.

Georgiana Roșculeț
Coordonator național al Centrelor de voluntariat Ora de net

Fii Voluntar

Georgiana Roșculeț

Coordonator național al
Cluburilor de voluntariat Ora de net

Bună! Sunt Geo și lucrez cu profii de net din toată țara. Dacă vrei și tu să fii unul dintre ei, dă-mi de veste și găsim împreună cea mai bună variantă de colaborare.

Scrie-mi numele tău, orașul și instituția din care faci parte, câteva cuvinte despre tine și abilitățile sau experiența pe care le ai pentru a te implica într-un proiect educaţional.

Povesteşte-mi pe scurt ce te motivează să devii voluntar în activităţi dedicate copiilor.

Dacă ai idee, adaugă şi cel mai fericit scenariu pentru tine dacă ai deveni voluntar Ora de net. Voi citi propunerea ta şi ne consultăm cum ai putea ajunge să îl împlineşti.

Salvati Copiii

Copyright © 2016 Ora de net

Salvati Copiii - Uniunea Europeana

Copyright © 2016 Ora de net