Ora de net este un program european unic în România care promovează siguranţa pe Internet pentru copii și adolescenți.

Pentru a ne atinge scopul:


  • Organizăm activităţi de informare, prevenire şi promovare a principiilor unui Internet mai sigur, fie că ești pe facebook, într-un joc sau mediu de socializare online.
  • Oferim consiliere - la ctrl_Ajutor poți să pui orice întrebare legată de internet sau folosirea tehnologiei profilor noştri de net.
  • Oferim o linie de raportare - la esc_ABUZ poți să raportezi conţinutul ilegal întâlnit pe paginile web româneşti și să ajuți la construirea unui Internet mai sigur.

Proiectul există în România încă din 2008 sub numele Sigur.info, timp în care peste 180.000 de copii și 53.000 de părinţi și profesori au beneficiat de informare sau consiliere și mai mult de 3500 de sesizări au fost făcute pe liniile specializate.Cu ce ne mândrim?

Avem peste 1500 de voluntari activi în 14 oraşe şi colaborări cu şcoli din toate judeţele României.

Am făcut primul Ghid de siguranţă online în mediul şcolar din România, asumat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice și distribuit către 5700 de cadre didactice.

Am organizat anual școli de vară în care au participat peste 200 de copii din România și alte 11 țări europene, aceștia devenind ambasadori ai siguranței pe Internet.

Suntem membri în reţelele internaţionale Insafe şi Inhope, cele mai mari coaliţii care luptă pentru un Internet mai sigur la nivel mondial.


Despre Salvati CopiiiEchipa

Parteneri

MECT MCTI ANPDC IGPR ANCOM ANISP ANITP Orange Cosmote UPC Livigent Microsoft Kasperski BitDefender Toti pentru unu FundatiaOrange ECDL Facultatea de Sociologie Music Channel
Salvati Copiii

Copyright © 2016 Ora de net

Salvati Copiii - Uniunea Europeana

Copyright © 2016 Ora de net